...
Blues i Vintermørket gjennomsiktig liten logo

Artister 2023

Daniel Røssing Trio

Daniel Røssing Trio 21. okt 2020 Foto Erik Brandsborg

Pianist og vokalist Daniel Røssing (f. 1984) har spilt over 100 konserter med rockelegenden Chuck Berry. Røssing har siden da etablert seg som en av landets fremste pianister innen tidlig blues, boogie woogie og rock’n’roll.
Med sin svingende trio bestående av Elvin Venes på bass og Andreas Helland på trommer lover de å levere en konsert som det vil lukte svidd av!

Det hele kan du få oppleve på Nordpol Kro under Blues i Vintermørket!

I tillegg spiller trioen under Barneblues onsdag 08. november kl.12.00.

“Who said a white boy can’t play the blues? This white boy CAN play the blues!”
Chuck Berry, 2008

Odin Landbakk

Det blir bluesrock av høy kvalitet når disse tre gjester Vardø og årets Blues i Vintermørket. Odin Landbakk (gitar), August Cancino (trommer) og Haakon Landbakk (bass) som vinnere ble enstemmig utropt som årets vinner av Union Bluescup under Notodden Blues Festival i august. Seieren betyr at Odin vil turnere som Union Bluesband i 2023. 

Odin Landbakk ble landskjent i 2015 etter at han gikk til topps i TV2-suksessen Norske Talenter, bare 13 år gammel. Videoene fra talentprogrammet og sosiale medier har nærmere en million streaminger. Bluesnews skrev i sin omtale av Odins konsert på Veiholmen sist sommer: – Odin spilte så heftig at selv godt voksne blueskarer ble fuktige i øyekroken. Dette kan du ikke gå glipp av. Vi sees på Nordpol Kro!

Peer Gynt

Med hardtslående bluesrock og en fandenivolsk råskap, har den norske artisten Peer Gynt trollbundet publikum i store deler av verden med sitt gnistrende gitarspill, komponistvirke og scenesjarm. Med sitt faste band har Peer Gynt turnert i mange år og plassert det norske musikk-kartet i en internasjonal posisjon. Vi garanterer deg en bluesopplevelse i særklasse på Vardø Hotel!

“Peer Gynt is an animal on stage, stage, and his showmanship and guitar skills are very unor- thodox!”
Micky Moody (Whitesnake)

The Factory Smokers street revue

De kom til av en cigareske med samme navn. Bandets vokalist/gitarist Mårten Tiljander bygde både en gitar og ett band av en 17″ lang cigarbox! Neste sten i konstruksjonen var bassisten Per Lefvert, en gammel våpendrager fra punktiden som nå trakterer ståbass. Det tredje medlemmet ble Robert Sundberg på trommer.

Bandets musikalske inspirasjoner tar seg mellom Mississippis nordre bergstrakter ned til deltaet videre til New Orleans, via Memphis opp til sørlige Chicagos skitneste bakgater. Men det finnes en minst like sterk påvirkning på soundet fra den tidlige amerikanske og britiske punk scenen.

Bandet debuterte med sin digitale EP «Smokers Style» og slapp i begynnelsen av 2015 sin debut LP «Greatest Hits vol 1» fulgt av «Mostly Uphill» på kassett i 2018.

Bandet har rykte på seg å levere høyoktan konserter, og at de gjør det uansett om det er fem eller femhundre i publikum.


Om Sex Pistols hadde funnets på trettitallet hadde de hørtes ut som Factory Smokers…
En person

Dr. Reelgood

Er et tribute-band fra Nord-Vestlandet som spiller låtene til Englands mest legendariske band – Dr. Feelgood. Bandet fra Canvey Island, er Englands fremste utøver innen sjangeren Pubrock.

De er erfarne musikere som brenner for ekte livemusikk. Dr. Feelgood er kjent for skikkelig driv og trøkk, og Dr. Reelgood tar dette med seg når de går på scenen. Repertoaret til bandet som gjester årets festival spenner over hele karrieren til Dr. Feelgood – så gjør dere klare for en solid dose «classic old School» engelsk pubrock på Vardø Hotel!

Dr. Reelgood består av:
Mads Aure – Vokal, gitar
Ronald Ottesen – Vokal, munnspill
Stein Roger Hestad – Gitar
Marius Krakeli – Orgel/Keys/perc/vokal
Olav Brudeset – Bass
Knut Ivar Lønsethagen – Trommer

Fat Fred & the Possumhunters

Gir deg analog rock’n’roll på høygir! Mer enn fire tiår etter at rocken ble erklært død, og i en tid der sjela for lengst er solgt til den digitale revolusjonen, stiger Fat Fred & The Possumhunters ut av asken som en Fugl Fønix. Med en uforlignelig blanding av rockabilly, blues, swing og rock ’n roll, er disse gutta på grensa til irriterende trofaste mot sine analoge, amerikanske røtter.

Herifra og ut må hver kvinne og mann ta vare på seg selv! Uansett om det er høylys dag eller langt på natt! Fat Fred & The Possumhunters er i seg selv en maktdemonstrasjon, med nær sagt totalitær sjangerutfoldelse, pur spilleglede og en hysterisk energi som burde være tilgjengelig reseptfritt på apoteket! Når disse 5 gutta kommer sammen i all sin selvforherligelse og det telles til 4, så blir det svett, energisk, hysterisk og avhengighetsdannende!

Vaffel, Swing og Portvin med Pedro

Blues i Vintermørket gjentar suksessen fra tidligere år, og i år kommer Pedro! Her er det ingen øvre aldersgrense, og vi kan garantere skikkelig god Vardøstemning, allsang, og nystekte vafler! Ta på deg dine beste swingsko og kom å dans deg varm inn i vintermørket med oss. PS! Har du ingen dansepartner, fortvil ikke! Det er mye mulig det er noen der som byr deg opp til dans.

Hans Peder Kofoed med kunstnernavnet Pedro. Vardøværing elsket av vardøværinger, nye som gamle og over hele verden, for sine vardøsanger. Folk kjenner seg igjen i tekstene hans. Han har som kystboere flest blitt oppfostra med fesk til middag 5 dager i uka og har fått rikelig med sjødrefs i fjæset når det har blåst som verst. Hans oppvekst, patriotiske kjærlighet til Vardø og folkene gjenspeiles i melodiene og tekstene – de går rett i hjerterota og danseføttene.

“Pedro – alle Vardøpatrioters poet!”

Vardø Bymusikk

Har som tradisjon å samarbeide med Blues i Vintermørket gjennom å ha festivalens åpningskonsert.

Årets bidrag vil være en ordinær konsert på tirsdag og en quizkonsert på torsdag. Fellesnevneren på begge konsertene er «Norsk på norsk», der de tar for seg norsk populærmusikk (pop). Vardø Bymusikk er et janitsjarkorps som i dag består av 25 medlemmer. Korpset vil vise seg frem med både unge og gamle solister med aldersspredning fra 11 år og opp til over 70 år. De vil fremføre musikkstykker som fordeler seg over flere tiår og som er fremført av noen av landets fremste popgrupper og solister.

Billetter selges på TicketCo og Strandtorget Vardø AS.
Voksen kr 300,- barn u/16 år kr 150,-
Kafé med bevilling fra kl. 17.00.

Spilleliste artister 2023

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.